Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Финансовите резултати на Facebook над очакванията, но акциите поевтиняват

Елена Кирилова, технологичен редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 03.11.2016

Марк Зукърбърг, основател и главен изпълнителен директор на Facebook. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Марк Зукърбърг, основател и главен изпълнителен директор на Facebook. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Facebook късно снощи, 03.11.2016 отчете данни за третото тримесечие на годината, които надминаха очакванията, но въпреки това стойността на акциите на компанията се понижи значително в следборсовата търговия след като част от директорите предположиха, че Facebook няма да успее да повтори това представяне през следващите тримесечия, включително и през следващата година. В процентно изражение цената на акциите на Facebook се понижи с 8,5%. Това каза технологичният редактор в Investor.bg Елена Кирилова в ефира на Bloomberg TV Bulgaria в предаването Бизнес старт.

Главният финансов директор Дейвид Уейнър каза, че темпът на растеж на приходите ще поеме значителн надолу през 2017, защото Facebook няма да продължи да увеличава процента на рекламите, който потребителите на социалната мрежа виждат. Освен това капиталовите разходи на компанията ще нараснат през следващата година, тъй като социалната мрежа работи по изграждането на центрове за данни.

Facebook все пак отчете 56% ръст на приходите от продажби през третото тримесечие на 2016, като сумата надмина $7 млрд., както и очакванията на анализаторите, които прогнозираха $6,92 млрд.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт