Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Превозвачите дават срок от 30 дни, за да се намали престоят по границите

Председателят на Комитета по транспорт и логистика към КРИБ Христо Христов в Бизнес старт, 01.11.2016

Председателят на Комитета по транспорт и логистика към КРИБ Христо Христов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Председателят на Комитета по транспорт и логистика към КРИБ Христо Христов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Вчера превозвачите организираха двучасов протест срещу дългите опашки по границите. Престоите средно възлизат между 12 и 24 часа, като тук не се включват специализирани акции от страна на прокуратурата, празници или извънредни ситуации. Това коментира председателят на Комитета по транспорт и логистика към КРИБ Христо Христов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му големите забавяния са факт независимо дали става дума за вътрешна или външна за ЕС граница. На Дунав мост 2 опашките продължават средно 12-16 часа, стига се и до 24. След това на границата между Румъния и Унгария, където има много повече трафик, автомобилите минават за до 2 часа, обясни Христов.

Превозвачите дават срок от 30 дни чакането да бъде въведено в норми. По думите на Христов на границата с Гърция и Румъния то трябва да е до 2 часа, а със Сърбия и Турция - до 4 часа.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт