Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Български IT специалист е сред победителите в конкурса на eSkills for Jobs

Мая Лекова, победител в конкурса на eSkills for Jobs, Бизнес старт, 27.10.2016

Победителят в конкурса на eSkills for Jobs Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Победителят в конкурса на eSkills for Jobs Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България има потенциал да се превърне в IT център на Балканите. Необходимо е да се вложат още усилия в средното образование, тъй като информационните технологии са материя, която става задължителна дори за хора, които впоследствие няма да работят в IT сферата. Това коментира Мая Лекова, която е победител в конкурса на престижното състезание за дигитални умения eSkills for Jobs, в ефира на „Бизнес старт“ с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

Лекова е победител в категорията за иновативно и мобилно приложение на престижния конкурс. Тя печели с идеята да се създаде музикален плеър, който може да бъде използван по време на бягане и който, отчитайки темпото на крачките, подбира подходяща песен. Целта на мобилното приложение e да стимулира бягането по-дълго време, обясни тя. 

IT специалистът коментира още възможностите за развитие в IT сферата и проблема с липсата на кадри. Лекова сподели и предстоящите си планове, свързани с развитието на мобилното приложение, с което успява да спечели конкурса. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт