Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Действията на прокуратурата по казуса Белене няма да дадат резултат

Адв. Светослав Димитров в Бизнес старт, 25.10.2016

Адв. Светослав Димитров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Адв. Светослав Димитров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Действията на прокуратурата по казуса "Белене" няма да доведат до съществени промени в сегашната ситуация. Имаме опита, че когато тези обвинения влязат в съда, те обикновено не издържат. От една страна, защото са трудно доказуеми, а от друга - защото част от тях са политически диктувани. Това заяви адв. Светослав Димитров в ефира на "Бизнес старт" с водещ Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му виновни трябва да се търсят в няколко посоки - на първо място в момента, когато е взето решението, че проектът "Белене" трябва да стартира отново и оттогава е поръчано оборудването на Русия, и в процеса на прекратяване на изпълнението на договора без самият договор да бъде прекратен. 

"Управляващите не знаят основни принципи в правото", заяви Димитров, обяснявайки, че замразяване на договора не значи прекратяване. 

"Не съм убеден, че Делян Добрев е извършил някакво нарушение. По мой спомен към онзи момент именно той алармира своите колеги, че при изпълнението на този договор после вероятно ще настъпят големи вреди", каза още Димитров.

Той коментира и реформите в енергетиката, като заяви, че страната се движи в правилна посока с либерализацията. "Необходима е приватизация, освободжаване на държавната собственост върху големите участници от пазара. Докато пазарът не се освободи и не заработи на пазарни правила, ще продължаваме да имаме тези проблеми."

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт