Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какво ще спечели AT&T от придобиването на Time Warner

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 24.10.2016

Сградата на Time Warner в Ню Йорк. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Сградата на Time Warner в Ню Йорк. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

С придобиването на Time Warner AT&T възнамерява да набере сили на пазара със свое собствено мултимедийно съдържание, за да отговори на по-високите потребителски нужди и на фона на това, което правят нейните конкуренти Verizon и Comcast. Сделката ще даде на технологичния концерн контрол върху кабелния бизнес, канала HBO, мрежата на CNN, филмовото студио Warner Bros и други сериозни медийни активи. Това каза в своя пазарен коментар главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Сделката е за над $80 млрд, като AT&T ще плати между $105 и $110 за акция в кеш и в акции. Очаква се тя да бъде обявена официално от двете компании по-късно днес.

След като прекара първите си 4 години в Западен Холивуд, сега Tinder е решила да отвори своя първи офис в Силициевата долина, за да може да привлича и наема служители със специфични технологични умения. Компанията вече е назначила 20 служители в Пало Алто и планира да назначи още поне 20 до края на годината. 

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт