Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Тръмп вече търси оправдание за евентуална загуба

Доц. Костадин Грозев в Бизнес старт, 20.10.2016

Третият дебат между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп. 19.10.2016. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg Третият дебат между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп. 19.10.2016. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Този дебат показа до край позициите и на двамата кандидати за президент на САЩ, Доналд Тръмп и Хилари Клинтън,  и до голяма степен онази разграничителна линия, която те имат в американското обществено мнение и в предпочитанията на избирателите. Това каза преподавателят в Софийски университет доц. Костадин Грозев в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Иван Нончев и Йоанна Николова.  

"Този дебат едва ли привлече допълнителни избиратели, особено в момент, когато в редица ключови щати в САЩ вече тече предварителното гласуване".

Дебатът допълнително нанесе някои щрихи в портретите на двамата кандидати, каза Грозев, "и особено върху портрета на Доналд Тръмп, които все повече наблягат върху идеята, че резултатът от изборите е предрешен".

"Тръмп се нуждаеше в този дебат от един истински нокаут, но той просто не успя да го нанесе и въпреки че от всички дебати това бе най-доброто му представяне, което личи от проучванията за отношението на аудиторията, разликата между Тръмп и Хилари е много малка. Той направи един политически гаф - той каза, че ще държи американската публика в неведение дали ще признае резултатите от изборите".

Едно отричане на легитимността на изборите може да бъде доста опасно за стабилността на системата, каза още гостът. "Тръмп търси вече оправдание за евентуална загуба". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт