Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Настъпва ли краят на консуматорското общество

Момчил Николов и Христо Блажев, Бизнес старт, 14.10.2016

Писателят Момчил Николов, автор на Последната територия и Христо Блажев, зам.-главен редактор на издателство Сиела. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Писателят Момчил Николов, автор на Последната територия и Христо Блажев, зам.-главен редактор на издателство Сиела. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тази книга е в известен смисъл книга за края на консуматорското общество такова, каквото го познаваме. То няма дълго и продължително бъдеще. Светът на сънищата ни казва, че може би вече сме се загубили в този свят, в който живеем. Това каза писателят Момчил Николов, автор на "Последната територия", в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова.

На въпроса какво липсва на българския литературен пазар, за да излезем на световния, Христо Блажев, зам.-главен редактор на издателство "Сиела", каза: "Ние много харесваме да гледаме себе си в огледалото - колко сме били добре, колко не сме добре сега. Но на един външен човек, който не е свързан с нас, а ние сме един малък народ, това не може по никакъв начин да му привлече вниманието. Това е един пазар, на който трябва да продаваш нещо универсално. Нещо, което може да докосне всеки един човек. За това ни трябват автори, като Николов, които виждат света в една цялост и няколкото писти, по които се движи той". 

За новата книга на писателя Момчил Николов "Последната територия", чиято премиера предстои днес, 14.10.2016, от 19 часа в клуб "Перото" в София критиците казват, че това е една новаторска, наднациионална, европейска книга - на границата между психологичния трилър и антиутопията.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт