Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Геймингът вече предлага и възможност за кариера, а не само забавление

Йордан Данчев и Васил Йосков, Fury Studio, Бизнес старт, 14.10.2016

Йордан Данчев и Васил Йосков , Fury Studio. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Йордан Данчев и Васил Йосков , Fury Studio. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Електронните спортове и тяхното развитие - там нещата се развиват със страшни темпове. По-рано тази година, през април, Русия официално признаха електронните спортове за спорт и са готови да направят стъпка през 2020 година да влязат в Олимпийските спортове. Това казаха разработчиците на играта Ragewar Йордан Данчев и Васил Йосков от Fury Studio в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. "Геймърите успяват да пълнят стадиони, да пълнят големи наградни фондове и хората могат да гледат на гейминга и на видео игрите и като кариера, а не само забавление". ​

"Виртуалната реалност се използва вече в много други области, освен гейминг индустрията, като медицината. Друг плюс е, че при игрите с виртуална реалност фигурира и социалният елемент. Социалният елемент в игрите е това, което носи най-много забавление". 

Европейският пазар, хората от Западна Европа разполагат с по-голям портфейл за забавления и игри и от тях идват по-добри приходи. Но българските играчи са "по-хардкор геймъри" и са по-отдадени. Остават по-дълго и са важни за самата игра, защото играчите, които остават по-дълго са в основата на общността в играта, каза Данчев.

Играта Ragewar е мултиплатформена, за да може да се играе от всякакви устройства, обясниха разработчиците. Ragewar е историческа, но е вложен и силен хумористичен елемент.

"За момента играта е пусната само за България, но след около месец ще я пуснем на международния пазар". 

Очаквайте видео с целия  коментар. 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт