Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Продажбите на PC със спад през третото тримесечие на годината

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 12.10.2016

Macbook Air. Снимка: Xaume Olleros/Bloomberg Macbook Air. Снимка: Xaume Olleros/Bloomberg

Доставките на персонални компютри са спаднали с 3,9% през третото тримесечие на годината, показват данни на компанията за пазарни анализи IDCТоп 5 на доставчиците оглавява Lenovo, който бележи спад от 3,2%. През разглеждания период се наблюдава сериозен спад в пазарния дял на Appleс цели 13%. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

Източник: IDC

Акциите на Samsung реагираха доста негативно на новината, че компанията се отказва напълно от Galaxy Note 7, като в сряда се понижиха допълнително с над 3% по време на сесията в Южна Корея след срива с 8% във вторник. Така само за два дни компанията изтри цели $20 млрд. от своята пазарна стойност. 

Amazon планира да изгради физически магазини и да започне създаването на т.нар. тротоарни места за продажба на хранителни стоки, предава Wall Street Journal. Според анализаторите това е поредният ход на компанията в опита й да разшири дейността си в сферата на хранителните магазини.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт