Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Цената на политическите кампании

PR експертът Александър Христов в Бизнес старт, 11.10.2016

PR експертът Александър Христов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria PR експертът Александър Христов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През последните години наблюдаваме преразпределение на бюджетите на политическите кампании. Преди се инвестираха повече средства в директен контакт с гласоподавателите, а напоследък изглежда, че инвестициите се насочват във форми, които са видими, но евтини, като запалки и шатри в парка. Това навежда на мисълта, че може да остават средства, които не се инвестират по прозрачен начин. Това заяви PR експертът Александър Христов в предаването "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му сериозен проблем на кампанията в България е липсата на време за кандидатите да работят върху имиджа си. "В тази президентска кампания виждаме едно противоречие. Кандидатите на системните партии не са толкова популярни като публични личности", допълни той.

Експертът коментира и ефективността на политическите кампании. Според него тя може да се постигне чрез по-добро таргетиране и работа с т.нар. инфлуенсъри - хора, които са влиятелни в дадени общности, които да убедят хората, че това е правилният кандидат. 

По думите на Христов в момента основните кандидати не са достатъчно подготвени от гледна точка на публични дебати и теми и поведение в медиите. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт