Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Азиатските борси започват седмицата с леки повишения

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, Бизнес старт, 10.10.2016

Ришаад Саламат от Bloomberg в Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ришаад Саламат от Bloomberg в Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Наблюдават се леки повишения на пазарите в целия Азиатско-тихоокеански регион, след като инвеститорите се опитват да разберат посланието от разгорещения втори президентски дебат в САЩ. Това коментира Ришаад Саламат от Bloomberg в Хонконг в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова и Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Сесията в Азия е спокойна, като борсите в Хонконг, Тайван и Япония са затворени заради празници. Акциите в Китай се повишават, като производителите на енергия водят печалбите въпреки слабостта при петрола. Строителните предприемачи спаднаха, след като Шанхай стана последният китайски град, който налага ограничения при покупките, за да намали повишението при цените на жилищата.

Акциите на Samsung спаднаха с около 4,6% след като AT & T и T-Mobile казаха, че ще прекратят продажбата и замяната на Galaxy Note 7 заради появила се информация, че при сменените телефони също е имало случай на запалване.

Вижте целия коментар във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт