Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ще успее ли индивидуалистичната политика по бежанците на страните в ЕС

Борислав Ангелов, сп. Геополитика, Бизнес старт, 30.09.2016

Бежанският поток е най-голямото предизвикателство, пред което някога се е изправял Европейският съюз, твърдят политици. Снимка: Akos Stiller/Bloomberg Бежанският поток е най-голямото предизвикателство, пред което някога се е изправял Европейският съюз, твърдят политици. Снимка: Akos Stiller/Bloomberg

Бежанският проблем показа само една част от проблемите, съществуващи в ЕС. Това заяви в Бизнес старт с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria политологът от сп. Геополитика Борислав Ангелов. Той показа дефект, който се появява от политиката "повече Европа", допълни той. 

Когато се даде повече власт на центъра без яснота какво се случва по периферията, то тогава възникват такива проблеми, каза Ангелов. Очевидно е, че върху България, която следва политика, въвеждана сляпо от централата, ще се оказва натиск за приемане на бежанци, добави още той. 

Това е видно, тъй като самите пари, които отпуска ЕС са в тази посока, каза политологът. Те са за изграждане на бежански центрове, но не и да укрепим нашата граница и  да ограничим потока, допълни той. 

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Бизнес старт