Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Враца – инкубатор на IT специалисти

Теодор Костадинов в Бизнес старт, 29.09.2016

Теодор Костадинов от Враца Софтуер Общество. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Теодор Костадинов от Враца Софтуер Общество. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В България всичко е по-лесно от гледна точка на конкуренция, а и следата, която ще оставиш след себе си и влиянието ти ще бъдат много по-големи, отколкото ако отидеш да работиш в чужбина и си просто поредния работник.  Това каза Теодор Костадинов от Враца Софтуер Общество, един от участниците в организирания от Forbes вчера форум „30 под 30”. В предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев той заяви, че може да бъде развенчан митът, че в един по-малък град и в един регион, който страда от отлив на население от много години насам, не може да се развие проект, който да задържи и дори да върне младите хора в него.

Относно развитието на Враца, като инкубатор на IT специалисти, Костадинов каза, че има постигнат значим напредък в намирането на реализация на обучените по програмите на Враца Софтуер Общество специалисти, като е постигната "договореност с две компании", които да дават работа на IT специалистите и то във Враца.

„Сега записваме за новата учебна година, която започва на 1 ноември“.

До сега са завършени две пълни програми, като са обучени над 200 човека, каза Костадинов.

"Ние не предлагаме цялостно образование, а само запалваме искрица, която се надяваме да продължава да гори". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт