Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Тръмп подцени Хилари

Доц. Костадин Грозев от Софийския университет в Бизнес старт, 28.09.2016

Доц. Костадин Грозев от СУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Доц. Костадин Грозев от СУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Главният недостатък на Тръмп е фактът, че не само не познава цял кръг от проблеми, но и не иска да се научи. Той повтори грешки, които направи преди година. Вчера той в едно изречение обедини Иран, Йемен и Северна Корея. Лоша шега му изигра и това, че подцени Хилари. Това коментира доц. Костадин Грозев от Софийския университет в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria. 

Според него и двамата кандидати са били себе си в дебата. Той заяви, че демографският фактор е основният, който ще попречи на Тръмп да спечели, тъй като Хилари Клинтън има голяма подкрепа сред малцинствата. 

"Хилари носи както собственото си политическо наследство, така и това на Бил Клинтън и на Демократическата партия, която е твърдо зад нея. Срещу нея стои един кандидат на Републиканската партия, който винаги е бил възприеман като външен за политическата система и това му носи много плюсове, свързани с това, че много лесно може да се представи като агент на промяната", каза още Грозев.

За следващите дебати той очаква да започне битка с компромати. "Тръмп ще прави повече и по-големи митинги, а Хилари ще продължи с целия арсенал на политическия маркетинг, с който разполага", подчерта той.

Вижте снимки от дебата.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт