Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

България е начело в използването на смартфон устройства в ЦИЕ

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Investor.bg, 28.09.2016

главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Според проучване на Mastercard българите са сред най активните потребители на смартфон устройства в Централна и Източна Европа. Средно на ден българите прекарват по пет часа със смартфоните си. 90% от потребителите от ЦИЕ, участвали в анкета на Mastercard, използват интернет предимно за онлайн комуникация и пазаруване. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в своя технологичен коментар в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

"Илон Мъск представи късно във вторник плановете на една от своите компании SpaceX за колонизация на Марс. Това, разбира се, ще стане след много години. Според Мъск все някога земята ще стане необитаема и хората няма да имат друг избор освен да станат мултипланетарен вид".

За да се колонизира Червената планета, трябва да се редуцира цената на полетите до Марс и SpaceX си е поставила за цел да построи огромни космически кораби, които да превозват поне по сто астронавта на едно пътуване и огромно количество багаж, допълни Попов. "В допълнение тези космически кораби трябва да бъдат използвани по няколко пъти и да могат да се презареждат повторно, включително и в орбита".

Според Мъск пътуване за един астронавт би струвало около 10 млрд. долара, а за да се постигне колонизация на Марс, би трябвало цената на едно пътуване да бъде съизмерима с цената на едно жилище в САЩ към момента – около 200 000 долара. А по-късно тази цена може да падне и до 40 хил. долара, каза още Попов.

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт