Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Колко по-скъпо е поддържането на нивото на сигурност

Ангел Борисов, експерт по авиосигурност, в Бизнес старт, 26.09.2016

Ангел Борисов, експерт по авиосигурност. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ангел Борисов, експерт по авиосигурност. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Едно от предизвикателствата, които трудно ще могат да бъдат преодолени, са входовете на летищата, през които не преминават пътниците. Това каза експертът по авиосигурност Ангел Борисов в предаването „Бизнес старт“ с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Международните организации, включително и ООН, поставят непрекъснато важността на проблема за повишаване на мерки за сигурност срещу тероризма на летищата. За специалистите остава открит въпросът – освен препоръките и мерките за поддържане на нивото на сигурност, трябва да е ясно също така как ще бъдат осигурени финансовите средства. "Не всички летища са подготвени за осигуряване на препоръчваната техника и повишаване на съответните мерки. "Намиране на решение е изключително трудно", отбеляза експертът. 

Отдаването на концесия на Летище София не е решение за поддържането на нивото на сигурност, въпреки че ще бъде получено временно финансиране. Според него фирмата, която ще стъпи на българския пазар, разчита на печалбата, но не и на безопасността, която да създаде.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт