Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Платформа за споделено използване на автомобили тръгна в България

Тим Гюбел, съосновател на CarAmigo, Бизнес старт, 23.09.2016

Таксита в Джакарта, Индонезия протестират срещу Uber Снимка: Dimas Ardian/Bloomberg Таксита в Джакарта, Индонезия протестират срещу Uber Снимка: Dimas Ardian/Bloomberg

В България в момента сме във фаза на предстоящо стартиране, тоест подготвяме колите в платформа, а до месец те ще са достъпни за наематели. Това заяви съоснователят на стартиралата най-напред в Белгия CarAmigo Тим Гюбел в Бизнес старт с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. Ние не сме конкуренция на таксиметровите шофьори, защото времетрайността на услугата е съвсем различна, допълни той.

Идеята на нашата платформа е собственици, която нямат непосредствена моментна нужда от колата си, или имат две, една от които е излишна, да я отдават под наем, генерирайки пари от нея, вместо "да стои и да събира прах", каза Гюбел. Нашата фирма предоставя услугата с каско застраховка, както и проверяваме профилите на всичките участници, добави той.

Услугата не позволява да се прави пари, а ви помага да възвърнете разходите по колата, каза съоснователят на CarAmigo. И от тук, поне в Белгия, това не се възприема като приход, върху който трябва да се плаща данък, допълни той.

Тук първоначалното набиране на коли премина учудващо по-бързо отколкото в Белгия, каза Гюбел. Към момента имаме към 200 автомобила, добави той.

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Бизнес старт