Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Кога и как ще стартира електронното управление в България

Доц. Камен Спасов от БАН и Петко Карамочев от Съвета за електронно управление, Бизнес старт, 23.09.2016

Гражданин на Южна Корея гласува електронно Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Гражданин на Южна Корея гласува електронно Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Процесът по създаване на държавна агенция за електронното управление вече тече. Това заяви ръководителят на лабораторията по електронно управление към БАН доц. Камен Спасов в Бизнес старт с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. Заедно с IT предприемача и член на Съвета за електронно управление Петко Карамочев той говори за това накъде върви въвеждането на електронното правителство в България. 

Държавата в момента трябва да инвентаризира всички свои услуги, каза Карамочев. Това е процес, който съвсем скоро трябва да започне, допълни той. 

Това, което прави впечатление този път е, че държавата е тръгнала да работи холистично в тази посока, тоест да не прави една къща от стените, а да започне от основите, каза Карамочев. Добрата новина за оптимизационния процес е, че това става по европейски програми - в рамките на ОП "Добро управление", допълни IT предприемачът.

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Бизнес старт