Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Център Rinker търси социални предприемачи

Елица Баракова от фондация BCause в Бизнес старт, 16.09.2016

Елица Баракова от фондация BCause. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Елица Баракова от фондация BCause. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

До 26 септември е срокът за кандидатстване в третото издание на програмата за социално предприемачество на център Rinker. Това обяви Елица Баракова от фондация BCause в ефира на "Бизнес старт" с водещ Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. 

Тя поясни, че акцентът е върху социалните предприемачи, но могат да кандидатстват и традиционни. "Искаме и привличаме предприемачи в съвсем начален стадий на развитие на бизнеса, земеделските производители и кооперациите са добре дошли", каза Баракова, допълвайки, че в началото екипите ще трябва да представят идеята си, проблема, който стои зад нея, и очакванията си за развитието на пазара и паричните потоци през следващите години.

"Центърът произвежда жизнени инициативи с икономическа логика", подчерта тя. По думите й най-успешните проекти се свързват с решаването на някакъв вид социален проблем. "Всяко дарителство има своите ограничения. Голяма част от проблемите на безработицата и социалното включване могат да се решат устойчиво чрез социално предприемачество", допълни Баракова. 

Тя обяви още, че на финала тримата най-успешни кандидати ще получат по до 20 000 лв. за стартиране на своята идея и едногодишна менторска помощ.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт