Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Имиджът на автономните автомобили – на кръстопът

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 15.09.2016

 Модел S на Tesla Motors Inc. Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Модел S на Tesla Motors Inc. Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че седмият център за данни на компанията ще се намира в Ню Мексико. Той ще се захранва 100% от възобновяеми енергийни източници и се очаква да влезе в експлоатация до края на 2018 година. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в своя технологичен коментар в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова. Facebook вече има четири подобни центъра в САЩ, както и по един център в Германия, Ирландия и Швеция.

"Марк Зукърбърг е продал сериозна част от своите акции във Facebook през последния месец, изпълнявайки обещанието да дари 95% от състоянието си за благотворителни цели. Той е продал акции на стойност 258 млн. долара", каза Попов.

Tesla все още не може да потвърди със сигурност дали автономната система на автомобила й е виновна за инцидента в Китай, който поставя под сериозен натиск компанията, каза още анализаторът. По думите му катастрофата датира от месец януари, като при нея загива 23-годишен китаец. "Семейството на загиналия гражданин на Китай съди Tesla в Пекин, като твърди, че в момента на инцидента устройството за автономно управление е било включено. Tesla твърди от своя страна, че китайското семейство по никакъв начин не съдейства, за да бъде получена информация за автомобила, който вече е на части", обясни Попов. 

"През август се появи информация обаче и за спасени животи, така че настроенията спрямо технологията за автономно управление са както положителни, така и отрицателни".

Uber внесе технологията за автономно управление в Питсбърг.

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Очаквайте видео с целия коментар.  

Последни новини
Още от Бизнес старт