Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Как ще продължи спорът по българската кандидатура за ООН

Емил Георгиев и Нено Димов, политолози, Бизнес старт, 14.09.2016

Политолозите Емил Георгиев (в средата) и Нено Димов (вдясно) Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Политолозите Емил Георгиев (в средата) и Нено Димов (вдясно) Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В случая с избора между Бокова или Георгиева има дипломатически съспенс, който обаче не е резултат от реални процеси, които отразяват участието на България в тази надпревара. Така обобщи неяснотата около българския избор за кандидатура за поста генерален секретар на ООН политологът Емил Георгиев, който говори заедно със своя колега Нено Димов в Бизнес старт с водещ Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. 

Според Димов този сюжет можеше да се очаква поради високото ниво на политическото назначение. Не трябва да забравяме, че в момента се води едно геополитическо преразпределение в света, което неминуемо се отразява на този избор, добави Димов. 

Изборът на Бокова беше предопределен от решение на кабинета на Пламен Орешарски от средата на 2014, заяви Георгиев. Ръцете на Борисов бяха в общи линии вързани, допълни той. 

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Бизнес старт