Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Защо България все още няма туристическо лого

Проф. Боян Дуранкев и Димитър Попов в Бизнес старт, 12.09.2016

проф. Боян Дуранкев, преподавател по Маркетинг и реклама в УНСС, и Димитър Попов, представител на АБТТА. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria проф. Боян Дуранкев, преподавател по Маркетинг и реклама в УНСС, и Димитър Попов, представител на АБТТА. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-големият проблем на България не е липсата на творци или специалисти, които да подготвят националното туристическо лого, а голямото разнообразие в страна и невъзможността тя да се свърже само с един символ. Това коментира преподавателят в УНСС проф. Боян Дуранкев в предаването „Бизнес старт“ с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. Той коментира и идеята за онлайн гласуване на всички кандидатури за национално туристическо лого на България, чрез което българското общество може да изрази своето мнение и избере съответното лого. По думите му инициативата е предложена и бива обсъждана. 

Туристическото лого няма отношение към туризма. То трябва да бъде разпознаваемо и запомнящо се, каза от своя страна представителят на Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти (АБТТА) Димитър Попов. По думите му туроператорите не са били допитани относно избора на ново туристическо лого. 

"Визитката на България не се състои само от логото. Основният проблем в онлайн рекламата е състоянието на националния туристически портал", каза още той. По думите му ако за логото са похарчени 1-1,30 млн. в самото начало, то за портала средствата достигат около 5 млн, а в същото време неговото състояние по отношение на съдържание и функционалност е отчайващо. Редица проблеми съществуват и при въвеждането на единнната система за туристическа информация, чието имплементиране продължава вече 2 години, отбеляза още Попов.  

Вижте повече във видеото: 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт