Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Приносът на Space Camp за развитието на децата

Гергана Райжекова, Ясна Петрова и Йосиф Маринов в Бизнес старт, 12.09.2016

Гергана Райжекова от Центъра за творческо обучение, Ясна Петрова и Йосиф Маринов – финалисти в Space Camp. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Гергана Райжекова от Центъра за творческо обучение, Ясна Петрова и Йосиф Маринов – финалисти в Space Camp. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Space Camp предоставя възможност за контролирано порастване на децата. „За 6-дневен тренировъчен лагер имаме наука, работа в екип, технология и обучение.“ Space Camp Turkey е учебен тренировъчен лагер - един от трите такива в световен мащаб. В него деца от 9-15 годишна възраст имат възможността да се запознаят с учени, докторанти, специалисти от цял свят в областта на науките, свързани с космонавтиката. Лагерът преминава под формата на игра и едно въвличащо обучение. Това каза Гергана Райжекова от Центъра за творческо обучение в „Бизнес старт“ с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

Новата кампания за следващото издание на Space Camp ще стартира през октомври, с което деца от 9-15 годишна възраст могат да кандидатстват за участие. Новите теми за есета ще бъдат обявени на фейсбук страницата и на сайта на организацията. Започва и работата с партньорскитe училища. От тази година стартира програмата „Бъдещи изследователи“ на Space Camp, която предлага провеждането на конференции с тренери от учебния лагер съвместно с партньорските училища, както и целогодишна връзка с тях.

Двама от финалистите в Space Camp – Ясна Петрова и Йосиф Маринов, представиха своите отличия и споделиха впечатленията и преживяванията си по време на тренировъчния лагер.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт