Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Кой е ключът към успешния бизнес

Паоло Руджери, основател на Mind Consulting Италия, в Investbook, 12.09.2016

Паоло Руджери, основател на Mind Consulting Италия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Паоло Руджери, основател на Mind Consulting Италия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Новите лидери са предприемачи, които мислят, че компаниите трябва не само да постигат печалба, но и да създават стойност, да подобряват служителите си и да променят обществото. Това каза Паоло Руджери, основател на Mind Consulting Италия, в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria. 

Според него тайната за успеха на една компания се крие във възприемането на служителите като човешки същества, а не само като ресурс за постигане на печалба.  "От друга страна, компаниите трябва да произвеждат стойност. Хората се измориха да слушат само за размера на продажбите. Те искат да знаят, че компанията може да промени света", подчерта Руджери. 

Наличието на жени на ръководни длъжности в компанията е едно от шестте неща, които са ключови за развитието й, смята експертът. По думите му днес  именно тези ценности, които жените притежават, са по-важни и по-значими за обществото.  

Руджери заяви, че българските мениджъри са ценени навсякъде по света, защото са силно дисциплинирани и отговорни. "Българите работят много, но въпреки това понякога, когато идвам тук, виждам, че те не вярват достатъчно в себе си или невинаги вярват в потенциала на компанията", допълни той.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook