Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Как се развива минната индустрия в България и Европа

инж. Иван Андреев, изп. директор на БМГК, Бизнес старт, 12.09.2016

Изпълнителният директор на Българската минно-геоложка камара инж. Иван Андреев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Изпълнителният директор на Българската минно-геоложка камара инж. Иван Андреев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

На Европейския минен бизнес форум, който ще се проведе утре в София, ще има дискусионен панел, в който ще участват двама министри и представител на трето министерство - това на енергетиката, както и на икономиката и МОСВ. Това заяви изпълнителният директор и член на УС на Българската минно-геоложка камара (БМГК) инж. Иван Андреев по Bloomberg TV Bulgaria. В "Бизнес старт" с водещ Йоанна Николова той говори за значението на утрешния Европейски минен бизнес форум за сектора. Започнах с дискусионния панел, защото той е най-важен, тъй като се надяваме да се сформира консенсус за развитието на добавената стойност на минерало-суровинната индустрия, така че цялата страна да бъде по-добре, добави той.

Въпреки миналогодишния ръст на българската добивна индустрия от 12%, той е в натурални показатели, докато във финансово изражение имаме 1% спад, заяви инж. Андреев. Нашите ръководители се опитват да задържат нивата на приходите, за да може да задържат нивата на инвестициите и хората, допълни той. 

Държавата може да започне да помага на сектора като започне да изпълнява Националната стратегия за развитие на минерало-суровинната индустрия, която беше приета през септември 2015, каза инж. Андреев. Министерството на енергетиката започна да я изпълнява, но все още имаме дълъг път да извървим, допълни той.

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Бизнес старт