Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Super Mario ще конкурира Pokemon

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Investor.bg, 08.09.2016

Презентация в Nintendo Co., производител на серията видео игри Super Mario. Киото, Япония. Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg Презентация в Nintendo Co., производител на серията видео игри Super Mario. Киото, Япония. Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Apple представи новите версии на своя смартфон, но голямата новина дойде от Nintendo. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в своя технологичен коментар за предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова.

"Акциите на Nintendo се изстреляха с над 18% в четвъртък по време на сесията в Токио, насърчени от изненадващото анонсиране на играта на Super Mario Bros за iPhone. Японската компания се надява новата игра Super Mario Run да се превърне в хитова по подобие на популярната Pokemon Go".

Nintendo обяви, че ще пусне играта до края на декември, но още не е ясно кога ще бъде представена версията за Android, каза Попов.

"Apple официално се опитва да убие аудио-жака, но анализаторите не са единодушни за причините, поради които това се случва".

Новите смартфони iPhone 7 и iPhone 7 Plus имат десет нови ключови екстри, каза главният редактор на Investor.bg.

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт