Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ще се продаде ли Twitter

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Investor.bg, 07.09.2016

Евън Уилямс, съосновател на Twitter Inc. съосновател и главен изпълнителен директор на Medium.com, обсъжда бъдещето на Twitter по време на интервю за телевизия Bloomberg West, Сан Франциско, САЩ. 30.08.2016. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Евън Уилямс, съосновател на Twitter Inc. съосновател и главен изпълнителен директор на Medium.com, обсъжда бъдещето на Twitter по време на интервю за телевизия Bloomberg West, Сан Франциско, САЩ. 30.08.2016. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Google, Apple и две компании на медийния предприемач Рупърт Мърдок - 21st Century Fox и News Corporation - се спрягат за евентуални купувачи на Twitter. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в своя технологичен коментар за предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова. Възможно е и консорциум от корпорации да придобие мрежата и след това да я свали от борсата, за да може да стартира на спокойствие оздравителната програма.

Ангажиментът на Intel към изкуствения интелект се увеличава, след като той придобива компанията Movidius. Това е стартъп с ирландски корени, в който Intel вижда възможност за намаляване на консумацията на енергия на процесори и тяхната по-бърза дейност и производителност. Ирландският стартъп вече е предоставял подобни устройства за дроновe и термални камери. 

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Вижте целия коментар:


 

Последни новини
Още от Бизнес старт