Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Samsung губи над $1 млрд. заради проблема с батериите

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 06.09.2016

Магазин на Samsung в Сеул, Южна Корея. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Магазин на Samsung в Сеул, Южна Корея. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Samsung може да загуби $1 млрд. заради проблема с батерията на Galaxy Note 7 и решението си да подмени всички 2,5 млн. разпратени до момента бройки от устройството, показват изчисленията на Bloomberg. Това каза в своя технологичен коментар главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Инцидентът с батериите на Galaxy Note 7 ще струва на Samsung под 5% от прогнозираните приходи за 2016 г. в размер на $20,6 млрд. Ефектът обаче ще бъде негативен по-скоро за имиджа, тъй като именно на този модел Samsung разчиташе да се изправи срещу очаквания след броени дни iPhone 7 Plus на Apple, допълни Попов.

Приложенията за смартфони са виновни за половината време, което американците прекарват в момента онлайн. Ако към това прибавим и приложенията за таблети, то делът става вече почти 60%, показва последно изследване. 

Целия коментар може да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт