Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Как Пловдив се подготвя за Европейска столица на културата 2019

Любомир Чакъров от сдружението Аз обичам Пловдив и Бекир Челик от Обединени млади граждани в Бизнес старт, 06.09.2016

Любомир Чакъров от сдружението Аз обичам Пловдив (вляво) и Бекир Челик от Обединени млади граждани (вдясно). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Любомир Чакъров от сдружението Аз обичам Пловдив (вляво) и Бекир Челик от Обединени млади граждани (вдясно). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пловдив 2019 е една огромна кауза. Трябва да избягаме от титлата и да го приемем като провокация към самите нас да бъдем по-добри, човечни и демократични, да се отворим и да покажем реалната красота на България. Това каза Любомир Чакъров от сдружението „Аз обичам Пловдив“ в предаването "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria. По думите му в проекта се включват не само общината и гражданските организации, но и бизнесът, който разбира, че е важно да е социално отговорен и да участва. 

Икономиката на Пловдив е нараснала двойно за последните 5-6 години, заяви Бекир Челик от Обединени млади граждани. По думите му се забелязва голям поток от чуждестранни туристи, което се дължи както на титлата, така и на развитието на рекламата.

"През последните години силно се набляга на рекламата, много чуждестранни телевизии идват да снимат в България. Хората вече по-ясно, осезаемо и разбираемо идентифицират Пловдив като една интересна дестинация и я посещават", допълни Челик.

Според него младите хора трябва да се интересуват повече от история, бит и култура и в Пловдив има много инициативи в тази посока. Чакъров обяви, че в момента се разработва проект, който да събере и предаде в електронен вариант цялата история на Пловдив. Той ще бъде преведен на няколко езика и ще има снимки на конкретни локации.

Вижте целия разговор във видеото:

 

 

  

Последни новини
Още от Бизнес старт