Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Предизвикателствата пред високите технологии

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 05.09. 2016

Новият офис на Google в Лондон, Великобритания. 21.06.2016. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Новият офис на Google в Лондон, Великобритания. 21.06.2016. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Американският концерн Google е изправен пред сериозни предизвикателства и промени в хардуерното си поделение. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването Бизнес старт на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

"Тазгодишните фирмени телефони няма да се казват Nexus, а заедно с промяната на бранда ще има промяна и в софтуера и в подхода за разпространението на устройствата. Новите имена на двете устройства ще бъдат Pixel и Pixel XL, а марката Nexus вероятно ще отиде в историята".

Очакването е, че новите устройства ще бъдат представени на 4 октомври, каза Попов.

Поредното дело, което Microsoft води с американските власти, този път е заведено срещу забраната компанията да известява своите потребители при претърсване на техните облачни услуги, каза коментаторът.

"Microsoft получава подкрепа от Electronic Frontier Foundation, от Mozila, Amazon, Google, Fox News и доста други компании от Силициевата долина".

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт