Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Трудно ли е да си занаятчия в България?

Предприемачът Росица Ангелова в Бизнес старт, 01.09.2016

Предприемачът Росица Ангелова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Предприемачът Росица Ангелова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Голяма част от служителите в администрацията изобщо не знаят какво значи занаятчия. Много хора не познават закона, по който се регистрираме, и с какви привилегии се ползваме, включително такива от нашия бранш. Това заяви предприемачът Росица Ангелова - Фърфолета, в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. 

Според нея държавата трябва да въведе по-облекчени процедури за регистрация на занаятчиите. "На много от хората това им е хоби и дори да се регистрират, те трябва да плащат големи такси за своето хоби", обясни Ангелова. 

По думите й най-добрият начин изкуството да достигне до масовата публика и до онези, които не се интересуват толкова от него, са събития като базари и панаири. Друг начин са електронните медии.

По думите на Ангелова пазарът на handmade продукти се развива много динамично и има голямо търсене. Българите обичат красивото, но се стремят най-често към практичното, каза още тя. 

Широката палитра от ръчно изработени продукти може да разгледате в онлайн магазина тук.

Целия разговор може да видите във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт