Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Акциите на Samsung удариха двуседмично дъно

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 01.09.2016

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Акциите на Samsung удариха двуседмично дъно на фона на притесненията за финансовите резултати на компанията, тъй като вчера, 31 август, тя обяви, че спира продажбата на Galaxy Note 7 заради притеснения, свързани с качеството, след като редица потребители се оплакаха, че имат проблем с батериите на устройството. Това обяви в своя технологичен коментар Елена Кирилова от Investor.bg в предаването "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. 

Компанията е започнала тестове за контрол на качеството в Южна Корея, като все още не е ясно дали продажбите са спрени само там или и на други пазари. Ако бъдат потвърдени, проблемите с качеството могат да нанесат сериозен удар на най-големия производител на смартфони в света. Компанията разчиташе на Galaxy Note 7, за да запази инерцията на продажбите си в момент, в който се очаква Apple да представи новите си телефони, каза още Кирилова. 

Акциите на Twitter повишиха стойността си с 5,8% вчера, след като съоснователят на компанията Еван Уилямс заяви, че бордът на директорите ще разгледа всички опции, включително тези за поглъщане на компанията.

Целия коментар може да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт