Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ще се справи ли Европа с бежанската вълна

Проф. Николай Радулов, преподавател в НБУ, в Бизнес старт, 29.08.2016

Проф. Николай Радулов, преподавател в НБУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Проф. Николай Радулов, преподавател в НБУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Решението за справяне с бежанската криза е всички европейски страни да вложат ресурси, пари и хора в опазване на границите, като се работи на мястото на събитията, предизвикали мигрантската вълна. Това коментира преподавателят в НБУ проф. Николай Радулов в предаването „Бизнес старт“ с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му сред европейските лидери цари неяснота от гледна точка на това как трябва да се подходи по отношение на настоящите мигранти и очакваната бежанска вълна. Според проф. Радулов германският канцлер Ангела Меркел се опитва да защити своето решение да покани мигрантите в Европа, доказвайки своята правота. "За съжаление обаче европейските граждани нямат доверие в това, което се случва, защото те са потърпевши от мигрантската вълна", коментира още той. 

Справянето със ситуацията би било възможно само от гледна точка на единно управление, смята проф. Радулов. Унгарският премиер Виктор Орбан поиска общи въоръжени сили, отбеляза още той. "Уплашени от Brexit европейските лидери ще разберат, че страните трябва да се откажат от малко самостоятелност, за да могат да се справят с общия грандиозен проблем", смята експертът. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт