Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Fiat Chrysler вижда Samsung като потенциален стратегически партньор

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 29.08.2016

Fiat 124 Spider. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Fiat 124 Spider. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Fiat Chrysler Серджо Маркионе заяви, че вижда в Samsung Electronics потенциален стратегически партньор. Изказването идва във връзка с медийните отразявания на факта, че има голям интерес и редица потенциални купувачи на подразделението на Fiat за компоненти Magneti Marelli, като Samsung е един от тях. Това каза Елена Кирилова от Investor.bg, цитирайки Bloomberg, в своя технологичен коментар в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria. 

Според източници Samsung вече е в напреднали преговори за придобиването на част или на цялото подразделение на Fiat, като според тях южнокорейският производител на електроника се интересува по-конкретно от бизнеса на Marelli с осветителни тела и устройства за забавление в колата. 

Новини и за Facebook. Социалната мрежа променя своята популярна функция Trending, която показва на потребителите най-обсъжданите в момента теми. Целта на компанията е да направи дейността си много по-прозрачна. Как ще стане това?

Чуйте повече в коментара на Елена Кирилова:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт