Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Играта на изчакване в Азия продължава

Пазарен коментар на Джулиет Сали, 25.08.2016

Джулиет Сали, Bloomberg – Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Джулиет Сали, Bloomberg – Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Повечето от водещите индекси в Азиатско-тихоокеанския регион остават под натиск, въпреки че измененията не са толкова сериозни. Играта на изчакване на пазарите остава в очакване на речта на Джанет Йелън. Това каза пазарният анализатор Джулиет Сали, Bloomberg – Хонконг, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. „Повечето от анализаторите обаче остават скептични относно очакваните изненади от Фед“.

От Goldman Sachs отбелязват, че британският паунд, японската йена и новозеландският долар са най-уязвимите валути към евентуални изненади, които Фед може да поднесе по отношение на лихвите, каза още Сали.

По думите й индексите в Азиатско-тихоокеанския регион се движат в много тесни граници. През последните две седмици диапазонът е най-тесен от 2012 година насам. Изтъргуваните обеми на борсата в Токио са се свили доста и са с повече от 40% под средните.

Чуйте коментара.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт