Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какво представлява краудфъндингът?

Генадий Воробьов от БАДМ в предаването Бизнес старт, 22.08.2016

Геннадий Воробьов от БАДМ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Геннадий Воробьов от БАДМ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Краудфъндингът представлява интелигентен или съвременен начин да намериш средства, за да стартираш или развиеш своя бизнес. Идеята на краудсорсингът от друга страна се препокрива с тази на социалните проекти. Това каза Генадий Воробьов от Българската асоциация за дигитален маркетинг (БАДМ) в предаването „Бизнес старт“ с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му краудфъндингът е приложим за всякакъв тип проекти. В България има редица компании, които са се финансирали по този начин, отбеляза той, позовавайки се на примери. Според него най-удачен момент, в който може да се прибегне до подобно финансиране е достигането на фаза, при компанията разполага с работещ бизнес модел – "да видиш, че твоят продукт се позиционира добре на някакъв конкурентен пазар". Инвеститорите в такъв тип проекти могат да разчитат на 10-15-20% или повече процента възръщаемост, смята експертът. 

Воробьов коментира още тенденциите при дигиталния маркетинг. По думите му мобилните устройства продължават да бъдат тренд. Много статистики сочат, че мобилният трафик от доста време надвишава десктопния такъв, допълни той.   

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт