Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Каква е равносметката за България след Олимпиадата в Рио?

Румяна Нейкова, олимпийска шампионка по гребане, Бизнес старт, 22.08.2016

Румяна Нейкова, олимпийска шампионка по скиф. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Румяна Нейкова, олимпийска шампионка по скиф. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Представянето на българските състезатели на Олимпиадата в Рио отговаря на моментното състояние на българската държава. Като икономика нямаме какво да предложим, което обяснява защо България се нарежда на 63-то място в генералното класиране по медали. Това каза олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова в предаването „Бизнес старт“ с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Въпросът оттук нататък e какво ще бъде бъдещето на спортните клубове, защото от тях излизат състезателите, които се класират и участват в Олимпийските игри. Все по-малко са децата, които се занимават със спорт, тъй като средствата за спортните клубове са много малко от години назад и спортните специалисти нямат стимул и амбиция да работят с подрастващото поколение, отбеляза олимпийската шампионка.

Легенди като Майкъл Фелпс и Юсейн Болт биват създавани от съответните международни федерации. Това е състезание между отделните спортни федерации като федерация плуване, лека атлетика. Тези спортове винаги ще имат конкуренция и своите герои като Фелпс и Болт, смята тя. 

Вижте повече във видеото:

 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт