Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Крещяща ли е нуждата от лидерство в българското образование

Евгения Пеева-Кирова от „Заедно в час“ и Александър Ангелов от ЦТО в Бизнес старт; 19.08.2016

Евгения Пеева (в центъра) и Александър Ангелов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Евгения Пеева (в центъра) и Александър Ангелов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

От началото на тази година реализираме проект, който има за цел привличане на мотивирани специалисти към учителската професия. Това заяви Евгения Пеева-Кирова от „Заедно в час“ по Bloomberg TV Bulgaria. Заедно с Александър Ангелов от Центъра за творческо обучение (ЦТО) в „Бизнес старт“ с водещ Йоанна Николова тя говори за нужната посока на развитие на образователната реформа. Проектът се състои в създаването на иновативни магистърски програми, които позволяват на хора, които не са преподавали преди и не са се виждали в тази роля да намерят ефективен път към тази професия, добави тя.  

След няколко седмици ще отворим лаборатория за изследване на образователни технологии, каза Ангелов. Нейната цел ще бъде да покажем на учителите как технологиите могат да подпомогнат тяхната работа, допълни той.  

Има крещяща нужда от лидерство в България на всяко едно ниво и то трябва да бъде подплатено с правомощия, заяви Ангелов. Също имаме по-голяма нужда от мениджмънт, отколкото от контрол, защото тази система е изтръпнала от контролиране от много време, добави той.  

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Бизнес старт