Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какво да очакваме от Oлимпиадата в Рио

Александър Рангелов, спортен журналист от Bulgaria on Air, в Бизнес старт, 05.08.2016

Александър Рангелов, спортен журналист от Bulgaria on Air. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Александър Рангелов, спортен журналист от Bulgaria on Air. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Шансовете на България за златен медал от Oлимпиада на Oлимпиада стават все по-малки. Трябва да свикваме с реалностите, които не са същите както от преди години, когато взимахме по над 10 медала. Това каза Александър Рангелов, спортен журналист от Bulgaria on Air, в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. По думите му страната ни има най-големи шансове в гимнастиката, борбата, бокса и гребането. 

Според него е необходима по-сериозна държавна политика и повече инвестиции в спорта. "Спортът пак трябва да стане държавна политика. Една Oлимпиада е 4-годишен труд, трябва да има по-добри условия за подготовка, за да има добри резултати", каза той. 

На Oлимпиадата в Рио ще вземат участие 10 500 спортисти от 206 държави. Ще бъдат включени 306 дисциплини от 42 вида спорт. Има и някои нови дисциплини като сърфинг и скейтбординг, които целят да приобщят повече млади хора. 

Рангелов коментира и трудностите на Бразилия при организацията на събитието, което идва малко след Световното първенство по футбол през 2014. "Много малко са държавите, които могат да си позволят да организират две големи първенства през две години", каза той. 

Вижте целия разговор тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт