Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Как трябва да изглежда модерното образование в България

Таня Любенова, начален учител в 192 СОУ в с. Бистрица, и Светлана Михайлова от Центъра за творческо обучение в Бизнес старт, 04.08.2016

Таня Любенова и Светлана Михалова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Таня Любенова и Светлана Михалова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Трябва да оставим в миналото концепцията за учене чрез възпроизвеждане, информацията е навсякъде около нас. Децата трябва да умеят да събират, анализират и представят информацията, а не да възпроизвеждат наученото наизуст. Това каза Светлана Михайлова, учител по история и експерт към Центъра за творческо обучение, в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. 

Според нея не само парите са проблем на модерното образование. "Съвременният начин на работа на учителите изисква много повече неща – ентусиазъмкреативност и желание да учат наравно с учениците си", допълни Михайлова. 

Според Таня Любенова, начален учител в 192 СОУ в Бистрица, точковата система на оценяване от I до IV клас, заложена в новия закон, е по-добра, обективна и реална. Тя заяви, че се чувства ограничена от системата от гледна точка на времето за преподаване и "препускането" през материала. 

По думите на Любенова трябва да бъдат заложени средства за обучение тип екскурзии, където децата реално посещават културни и исторически обекти и природата. 

Целия разговор може да видите тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт