Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Дискриминирани ли са микропредприятията при еврофинансирането

Ивелина Пенева, „Иновации и конкурентоспособност“; Петър Стоянов, БАМ; Милен Тасев, „Принт 99“; Бизнес старт; 4.08.2016

Ивелина Пенева (втората вляво), Милен Тасев (втория вдясно) и Петър Стоянов (най-вдясно) Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ивелина Пенева (втората вляво), Милен Тасев (втория вдясно) и Петър Стоянов (най-вдясно) Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За последното допълнително финансиране по процедурата „Подобряване на производствения капацитет на МСП“ няма нито едно одобрено микропредприятие. Това заяви председателят на Българската асоциация на микропредприятията (БАМ) Петър Стоянов по Bloomberg TV Bulgariа. В „Бизнес старт“ с водещ Йоанна Николова, заедно с ръководителя на управляващия орган на ОП "Иновации и конкурентоспособност" Ивелина Пенева и собственика на микропредприятието „Принт 99“ Милен Тасев, той говори за субективните, по негово мнение, критерии при отпускане на европейско финансиране.

Одобрени микропредприятия за това финансиране има, контрира Пенева, посочвайки, че те са в категория "Интензивни на знания услуги". Това е така защото техните показатели са по-добри, допълни тя. 

Според Тасев, чиято фирма е била вече одобрена за финансиране, но в последствие ѝ е било отказано поради твърде големия наплив от кандидати и променените в резултат на това критерии, не може микропредприятията да се съревновават с показателите на по-големите бизнеси поради спецификата на отрасъла им. Ние не можем да си позволим да наемаме специално хора, които да изготвят проекти поради мащаба ни, поясни той.

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Бизнес старт