Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Предлагането на офис площи ще остане свито

Явор Костов от консултантската компания Forton в Бизнес старт, 03.08.2016

Явор Костов от консултантската компания Forton. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Явор Костов от консултантската компания Forton. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В топ локациите в София незаетите офис площи са 2-3%, а общо за пазара - 15%. Напоследък се наблюдава търсене на по-големи офиси, тъй като компаниите растат и мислят в перспектива. В бъдеще се очаква предлагането да остане свито. Това каза Явор Костов от консултантската компания Forton в ефира на "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria. 

Той коментира представянето на пазара на бизнес имоти, като обяви, че първата половина на 2016 е била силна за почти всички сегменти от него. "На фона на предходните години тенденцията е много добра, а пазарът от сделки с подценени имоти се обръща към такива с доходоносни", обясни експертът. 

По думите му най-голямо търсене има от страна на аутсорсинг и IT индустрията, но се наблюдава сериозно активизиране от фармацевтичните компании заради ръста в сектора в световен мащаб и сделките по сливания и придобивания. "От гледна точка на индустрията България е много подходяща локация за леката индустрия и автомобилния сектор", каза още Костов. 

Целия разговор може да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт