Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Значително подобрение на хотелиерската изрядност пред НАП

Росен Бъчваров от НАП и Благой Рагин от БХРА, Бизнес старт, 1.08.2016

Росен Бъчваров Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Росен Бъчваров Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ако в началото на юли 50% от проверките на Националната агенция по приходите (НАП) по Черноморието отчитаха нарушение, то месец по-късно този дял е само една четвърт. Това заяви говорителят на НАП Росен Бъчваров по Bloomberg TV Bulgaria. Заедно с Благой Рагин от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) в „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев той говори за акцията на данъчните при хотелите и заведенията по българското Черноморие. За този период от време се наблюдава и увеличение на оборота на заведенията и хотелите с 200 млн лв, допълни Бъчваров.

Интересът на хотелския бранш и държавата е общ, но тези проверки трябва да бъдат по-дискретни, каза Рагин по повод влизането на въоръжени униформени в хотелите и смущаването на гостите в тях. Той даде пример с гост, „дошъл с луксозна кола, който бил проверен от полицаите, след което се отказал и заминал за Гърция“.

До края на сезона са предвидени още 30 хил. проверки, заяви Бъчваров. Въпреки че във фокуса в момента са проверките на Северното Черноморие, по крайбрежието са командирани 500 служители на НАП, добави Бъчваров. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт