Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Само 2% от безработните младежи в България са с висше образование

Вадим Рошманов и Димитър Панчев от сдружение Младежки глас, в Бизнес старт, 29.07.2016

Вадим Рошманов и Димитър Панчев от сдружение "Младежки глас". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Вадим Рошманов и Димитър Панчев от сдружение "Младежки глас". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Едва 2% от безработните младежи в България са с висше образование. Останалите са хора с ниско или без такова. Това каза Димитър Панчев, председател на клона в София на сдружение "Младежки глас", в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. Той допълни, че усилията на неправителствените организации са насочени именно към хората с ниски образование и квалификация. 

Според националния координатор Вадим Рошманов има три основни стъпки за справянето с младежката безработица - популяризиране на неформалното образование, развиване на допълнителна квалификация и професионално образование и обучение и младежко предприемачество. 

Двамата разказаха за проекта, който сдружението е организирало в рамките на програма "Европа" към Столична община. В него са взели участие 35 младежи, които са били обучавани как да започнат и развият бизнес.

Целия разговор може да видите тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт