Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какво обещаха Доналд Тръмп и Хилари Клинтън на конгресите на партиите си

Доц. Костадин Грозев от Софийския университет в Бизнес старт, 29.07.2016

Доц. Костадин Грозев от Софийския университет. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Доц. Костадин Грозев от Софийския университет. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тази нощ Хилари Клинтън обеща най-голямата инвестиционна програма за изграждане на инфраструктура от Втората световна война насам. Тя заяви, че вярва в науката и, че зелената икономика ще е приоритет. Клинтън обеща още миграционна реформа и предоговаряне на търговските споразумения. Това коментира доц. Костадин Грозев от Софийския университет в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му за разлика от нея, която показва план за действие, кандидатът на Републиканската партия Доналд Тръмп не дава ясна визия за икономическата си политика с изключение на протекционистичните си нагласи. "За разлика от всички други политици, той едновременно прокарва от една страна линията за конфронтация – силната Америка, която тропа по масата, а от друга - се опитва да се покаже като човек на преговорите и добър бизнесмен", каза още експертът. 

Грозев открои разликата между конгресите на двете партии, като подчерта, че този на републиканците е бил много хаотичен, а този на демократите - добре организиран и посетен от видни политици и бизнесмени. 

Според Грозев вероятността Хилари Клинтън да победи опонента си е 80% към 20%, като има три фактора, които накланят везните в тази посока. "Първо, демографията облагодетелства Демократическата партия, на второ място са големите пари и политическият елит зад партията и на трето - опитът и организационният потенциал на Хилари с двама бивши президенти - Барак Обама и Бил Клинтън", обясни той.

Вижте целия разговор във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт