Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Кои ще са основните приоритети пред новия председател на КФН

Диана Йорданова, Димитър Горов и Георги Ковачев в предаването Бизнес старт, 27.07.2016

Диана Йорданова, Димитър Горов и Георги Ковачев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Диана Йорданова, Димитър Горов и Георги Ковачев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Утре ще бъде гласувана в пленарна зала кандидатурата на единствения кандидат за председател на КФН Карина Караиванова. Това коментираха Диана Йорданова, зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси и депутат от ГЕРБ, Димитър Горов, депутат от БСП и член на Комисията по бюджет и финанси, и Георги Ковачев, депутат от Народен съюз и член на Комисията по бюджет и финанси, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

Начинът, по който се проведе конкурсът, елиминира възможността за издигането на други кандидатури. Предизвестеният финал отказа експерти, които биха могли да участват в надпреварата, посочи Горов. Според Йорданова изтичането на мандата на председателя на КФН е тема, която се намира в публичното пространство от дълго време, което означава, че от опозицията са имали достатъчно време да предложат своите кандидатури, ако желаят. 

Трябва да се обърне сериозно внимание на фондовия пазар в България. В период от 9 години са изтрити около 10 млрд. лв от пазарната капитализация на борсата. Необходимо е да се проведе диалог с инвестиционните посредници и да се осигури достъп на бизнеса до набирането на евтин капитал през БФБ. Това трябва да бъде основният приоритет на КФН след протичането на стрес тестoвете, коментира Ковачев.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт