Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Бюрокрацията на ЕС се опитва напълно да обхване финансовия сектор

Кирил Григоров, БАКР, Бизнес старт, 21.07.2016

Кирил Григоров Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кирил Григоров Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Излизането на Великoбритания от ЕС само по себе си няма да доведе до неговия край, но сигналът, който то изпраща – да. Това заяви Кирил Григоров от Българската агенция за кредитен рейтинг (БАКР) в Bloomberg TV Bulgaria. В „Бизнес старт“ с водещ Йоанна Николова той говори за това как събитията в Турция и Великобритания влияят на кредитните рейтинги на страните в региона. Brexit представлява оценка за ръководството на ЕС през последните години, която ако бъде дадена от още една страна може да се стигне до разпад на съюза, допълни той.

През последните години се наблюдава огромно бюрократизиране на важни сектори в европейската икономика, най-важен от които е финансовият, заяви Григоров. През последните години "се изсипаха огромно количество нормативни документи по стотици страници всеки един", допълни той, подчертавайки, че бюрокрацията на ЕС се опитва напълно да обхване финансовия сектор.

Намерението на трите най-големи кредитни агенции да намалят рейтинга на Турция е изцяло свързано с политическата ситуация, която контрастира с влошаването на икономическите фундаменти като вътрешното търсене, каза Григоров. Политическата конюнктура е и основният фактор при определянето на кредитния рейтинг на държава, допълни той.

Чуйте повече:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт