Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ролята на журналиста във време на атентати, преврати и войни

Къдринка Къдринова, журналист, Бизнес старт, 19.07.2016

Къдринка Къдринова, журналист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Къдринка Къдринова, журналист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ролята на журналиста като гражданска и етична позиция в ситуации на хаос е много важна. Неговата етична позиция е от голямо значение – дали ще следва своя личен интерес и статуквото или обществения интерес. Това каза журналистът Къдринка Къдринова в предаването „Бизнес старт“ с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

В условия на подобен хаос общественото мнение може лесно да бъде манипулирано. Отвличането на общественото внимание с ежедневни теми и стреса по време на терористични актове позволява на обществото да приеме много по-лесно нарушение на неговите права, обясни журналистът. По думите ѝ към този момент българското общество би приело много по-лесно законопроекта за антитероризма, внесен в Народното събрание. "Виждаме какво се случва и в Турция и как Ердоган злоупотребява с това, че е извършено покушение срещу демокрацията, на която, според него, той е олицетворение. И сега тръгва репресия срещу неговите противници", посочи тя. 

Рискът за журналиста в най-размирните райони е не само персонален, но също така крие опасност за промяна на самата нагласа на колегията в такива рискови зони, коментира още тя.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт