Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Детски екостационар – забавления и учене през лятото

Снежана Петрова, директор на ПП Витоша, и Маргарита Борисова от Асоциация Захир, в предаването Бизнес старт, 15.07.2016

Снежана Петрова, директор на ПП Витоша, и Маргарита Борисова от Асоциация Захир. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снежана Петрова, директор на ПП Витоша, и Маргарита Борисова от Асоциация Захир. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За първи път Асоциация „Захир“ и дирекция ПП Витоша ще работят съвместно за разширяване на образователната и възпитателна дейност с отварянето на врати на Детския екостационар "Бели Брези", който ще работи в периода май-октомври. Това коментираха директорът на ПП Витоша Снежана Петрова и Маргарита Борисова от Асоциация „Захир“ в предаването „Бизнес старт“ с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на Петрова е необходима още по-добра поддръжка на инфраструктурата на Витоша. Над 700 алеи и туристически пътеки изискват системна поддръжка. Дирекция ПП Витоша разчита на средства от държавния бюджет за аварийни ремонти и поддръжка на екостационара, коментира още тя. В компетентностите на Столична община са поддръжката на пътищата, почистването, снегопочистването и възстановяването на ежедневния транспорт, допълни още Петрова. Голяма част от инфраструктурата и сградите на Витоша се създадени преди 60-70 години, а екостационарът има за цел също и именно това - възраждане на традиционната българска архитектура.

Родителите е хубаво да записват децата си да ходят в планината, тъй като заболеваемостта при децата през последните пет години нараства. Децата, които ходят на планина могат да разпускат, да се зареждат и да не се разболяват, коментира Борисова.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт