Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Заради креативността си българските IT специалисти са търсени в САЩ

Доц. д-р Камен Спасов, математически факултет на СУ

Доц. д-р Камен Спасов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Доц. д-р Камен Спасов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Креативността на българските IT специалисти е причината за интереса към тях от Силициевата долина. Така доц. д-р Камен Спасов от математическия факултет на Софийския университет коментира прогнозите на Изпълнителната агенция за малките и средни предприятия, че към IT сектора могат да "потекат" до €400 млн инвестиции от Страната на неограничените възможности. В „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria доц. Спасов говори за перспективите пред българския IT сектор и навлезе в дълбочина за причините зад неговия възход.

Игрите са сред сегментите с най-голяма добавена стойност, каза доц. Спасов. Малко на брой хора създават една игра, която после се играе от хиляди, дори милиони души, поясни той.

Друг такъв сегмент е внедряването на съществуващ софтуер в консултантските услуги или как информационните технологии да бъдат използвани за постигане на бизнес цели, каза доцентът. Това също е един много добре платен бизнес, където специалистите заработват много високи доходи, допълни той.  

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Бизнес старт